Skupina Plushivisti je prejela Zlato Tifanijo v redu posebnih zaslug za skupnost

Obrazložitev:
“Akademija Tiffany podeljuje Zlato Tifanijo v redu posebnih zaslug za skupnost skupini, ki deluje daleč stran od oči javnosti. Njihovo delo ni glamurozno, pa vendar sadove njihovega dela občutimo vsi v vsakdanjem življenju.
Odpravljajo bolečino in diskriminacijo, ki gejevsko skupnost spremlja iz sedaj že daljnih osemdesetih let, od začetka vstopa hiva v naše življenje.
Hiv danes še vedno koraka skupaj s stigmo in mnogokrat povzroča neutemeljen strah in zavračanje, povzroča zamolčano bolečino v medosebnih odnosih v gejevski skupnosti. Prevečkrat hiv definira človeka, ga reducira na eno dimenzijo. Podobno kot se to mnogim dogaja na podlagi spolne usmerjenosti, rase in spola samega. In podobno kot vse osebe v naši skupnosti so tudi osebe živeče z virusom hiv primorane mnogokrat ponovno stopiti iz omare. Zato je prav, da o tej plati življenja naše skupnosti tudi večkrat spregovorimo. Saj veste, molk je enak smrti.
Zlato Tifanijo za posebne zasluge v skupnosti Akademija Tiffany podeljuje Skupini Plushivisti.
Skupina je nastala 2005 na pobudo štirih okuženih. Ustanovitelji so se odločili, da bo to skupina za samopomoč s HIV-om okuženih gejev, torej da ne bo vključevala tudi njihovih prijateljev, sorodnikov, partnerjev, ali drugih okuženih. Dolga leta se je imenovala Mercury, kasneje so jo preimenovali v Plushivisti. Ima svoj dežurni telefon, internetno stran, mejl za svetovanje, mesečna srečanja, pa tudi vikend delavnice in izobraževalne ekskurzije v tujino. V skupino je bilo doslej dejavno vključenih preko 30 gejev, dvakrat toliko pa jo je posredno kontaktiralo. Skupina zbira tudi pripombe na obravnavanje pozitivnih in jih posreduje na ustrezne naslove, v glavnem gre za medicinske ustanove in same zdravnike, ki pokrivajo to področje.
Akademija Tiffany se skupini za njihovo delo, za odpiranje prostora medsebojnega razumevanja in medsebojne podpore, globoko zahvaljuje.”