Osrednja Slovenija

* Univerzitetni klinični center Ljubljana – Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja
Naslov: Japljeva 2, mimo urgence za Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana;
Telefon: 01/522 26 22; Urnik: ponedeljek, 12.00 – 14.00; Testiranje na HIV, hepatitis B in C
Način:  – anonimno (brezplačno, dobiš šifro)
– zaupno (brezplačno, z zdravstveno kartico – brez napotnice)
Rezultati: četrtek v isti ambulanti ali po pošti (Po pošti samo za zaupno testiranje, kjer so podatki znani). Med testiranjem je za pogovor na voljo zdravnik!

* Zavod RS za transfuzijsko medicino, Ljubljana 
Naslov: Šlajmerjeva ulica 6 (Zraven porodnišnice);
Telefon: 01/543 83 32; Urnik: 7.00 – 15.00 za ostale SPB, v primeru HIV testiranja od 8.00 – 14.00, vsak dan.
Način: anonimno (samoplačniško, na šifro), zaupno (z napotnico ali brez napotnice, a potem samoplačniško); Rezultati: naslednji dan po 14h na prevzemnem okencu ali po pošti (Po pošti samo za zaupno testiranje, kjer so podatki znani) Med testiranjem je za pogovor na voljo zdravnik! Pomembno: Na Zavodu za transfuzijsko medicino se lahko testirate tudi na slednje spolno prenosljive bolezni (samoplačniško – plačilo je možno le v gotovini)

  • Hepatitis A: 16,20 €
  • Hepatitis B: 7,72 €
  • Hepatitis C: 19,81 €
  • HIV: 13,66 €
  • Sifilis: 9,05 €
    [cene julij 2015]

* DIC Legebitra
Naslov: Trubarjeva 76A, Ljubljana; Vsak ponedeljek (izjema so prazniki) med 18. in 20. uro; Info: anonimentest@gmail.com in www.testiran.si
Brezplačno in zaupno se lahko testirate na HIV, hepatitis B in C, sifilis in oralno gonorejo (slednje velja za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi), možnost tudi analne gonoreje. Za doplačilo (več info na www.testiran.si) si lahko izmerite protitelesa po opravljenem cepljenju za virus hepatitisa B. Rezultati so znani isti teden v četrtek (med 18h – 19h).
Moškim, ki imajo spolne odnose z moškimi je na voljo tudi možnost brezplačnega cepljenja proti virusu hepatitisa A in B.

* Zasebna klinika Zdrav splet
Naslov: Lokacije v Ljubljani, Mariboru in Brežicah
Info: http://www.zdravsplet.si/
Testiranje za HIV je zaupno na napotnico (izdana mora biti za proktologa) in samoplačniško. Na ostale spolno prenosljive bolezni (Hepatitis B in C, sifilis, gonoreja, klamidija) le samoplačniško kot tudi analna citologija (pri okuženih s HIV se priporoča 1-2 leti).

 

* Za zaupno testiranje se lahko dogovorite tudi s svojim osebnim zdravnikom. Tudi to testiranje je brezplačno, zanj pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja.